Automobile gratuite pentru ONG-uri și fundații anti-Covid

on

De multe ori am vrea să facem o faptă bună. Dar de multe ori ni se pare dificil ca gestul nostru să facă bine și să-și atingă scopul din prisma unui singur om.

Nu trebuie să fii influencer, ca să chimbi ceva. Și tu faci parte dintr-o comunitate, iar vocea ta contează! Și fiecare om este important în comunitatea din care face parte. Nu contează meseria, pasiunile sau statutul social. Așa că-ți recomand să prinzi curaj, să ai spirit de inițiativă, și să contribui la bunul demers și la sprijinul comunității tale.

 

De ce să ai spirit de inițiativă și să-ți sprijini comunitatea

Pentru că și tu faci parte din ea! Și pentru că echilibrul din mediul extern, îți va influența  pozitiv și direct, echilibrul intern și personal. Dacă ceilalți au un mediu sănătos, vă veți bucura împreună de beneficiile pe care acesta vi-l oferă. Veți respira cu toții același aer curat, iar mediul vă va răsplăti cu hrană și cu armonie. Dacă tu ai grijă de mediul în care trăiești și susții bunul demers al comunității de astăzi, el te va răsplăti cu grijă față de generația de mâine (copii, nepoți etc.).

 

Cele mai importante cauze prin care poți să-ți sprijini comunitatea

Există numeroase proiecte pe care le poți derula, pe care le poți împărtăși cu comunitatea din care faci parte și la care poți contribui activ. Nu uita! Făcând un bine colectiv, tuturor, în primul rând îți faci bine ție! Iată și câteva exemple.

  • Implică-te în grija față de mediul înconjurător!

Așa cum noi nu putem trăi într-o casă murdară, nici el nu poate respira sub tonele de deșeuri ce sunt împrăștiate anual, întâmplător, de către cei fără spirit civic și educație. Toată această poluare se răsfrânge asupra plantelor și asupra animalelor, asupra apei, aerului și solului, ajungând în cele din urmă la tine și la toți cei dragi. Iar un mediu poluat este perfect pentru dezvoltarea bacteriilor și a virusurilor, implicit, a bolilor.

Tu nu trebuie să fii la fel! Alege să fii unic, să nu te resemnezi și să faci o schimbare! Aruncă întotdeauna deșeurile în spațiile amenajate. Iar dacă găseși deșeuri în cale, să nu-ți fie rușine să le strângi. O faci pentru tine, pentru copii tăi, pentru toți cei care nu au avut parte la educație și pentru cei față de care ai putea deveni un exemplu demn de urmat.

Organizează sau implică-te în activități de voluntariat, de curățenie sau de plantare a copacilor. Alege să nu cumperi mai mult decât consumi și să gestionezi resursele în mod responsabil. Fii parte din comunitatea care oferă o bulă suplimentară de oxigen tuturor celor dragi!

  • Sprijină animalele!

Chiar dacă nu-ți plac animalele, ar trebui să știi că nimic nu ar fi posibil fără existența lor. Orice organism își are propriul scop în viață, chiar și animalele și insectele de pretutindeni. Iar de la grija față de necuvântătoare, până la cea față de oameni, nu e decât un pas.

Alege să adopți animale în loc să le cumperi! Alege să le oferi spre adopție, nu să le abandonezi! Alege să dăruiești organizațiilor care se ocupă de sprijinirea animalelor puțin din puținul tău, pentru mâncare, îngrijire și tratamente. Orice animal și orice insectă este în primul rând o viață. Și sunt motivul pentru care există tot ceea ce vezi în jurul tău!

  • Sprijină dreptul la viață!

Anual, milioane de copii și oameni din întreaga lume se luptă cu boli incurabile sau afecțiuni care le-au schimbat viața. Mulți nu-și permit tratamentele sau intervențiile salvatoare, mult prea costisitoare. De aceea, noi suntem singura lor speranță la viață! Acei oameni am putea fi noi sau cei dragi nouă!

De aceea este important să empatizăm cu suferința celorlalți și să-i sprijinim cu puțin din puținul nostru. Alege să donezi puțin din bugetul tău, chiar și o sumă minimă, echivalentul unui cornet de înghețată sau cât dai în mod obișnuit pe o carte. Orice puțin contează și poate face diferența! Poți să redirecționezi cei 2% din impozitul pe venit pentru spitale, ONG-uri, pentru tratamentul unor persoane sau pentru invenții științifice care pot schimba destinul acestor oameni și a întregii societăți din care facem parte. Iar dacă nu poți sprijini financiar, donează sânge.

  • Sprijină-i pe toți cei care au grijă!

Când eram mică făceam foarte multe activități de voluntariat prin intermediul școlii și a comunității din care fac parte. Pe lângă multe alte activități, duceam și alimente sau haine la căminurile de bătrâni și copii. Iar aceste gesturi mici te fac să te dezvolți frumos și să-ți umpli sufletul cu bucurie. Mai ții minte când spuneam că sprijinindu-i pe ceilalți, te ajuți pe tine însuți?

autonom-300x300

Și în zilele noastre sunt astfel de inițiative, pe care le poți sprijini după puterile tale. Îți poți ajuta vecinii neputiincioși cu achiziția de alimente și medicamente, cu donații alimentare și non-alimentare, cu transport către zonele unde au nevoie. Iar acest lucru vizează și ONG-urile și organizațiile non-profit.

În contextul actual în care suntem implicați cu toții, ne putem uni forțele în lupta pentru bine și pentru revenirea la viața de odinioară. Spre exemplu, Autonom îi sprijină în acest moment pe toți cei care participă activ la susținerea comunităților din care fac parte, sprijină ONG-urile și fundațiile de voluntariat, cu metode de transport GRATUIT pentru 3 luni, cu posibilitatea de prelungire. 

Ne putem alătura și noi inițiativei lor prin distribuirea acestor informații, care să ajungă acolo unde este nevoie. Fie că cunoști pe cineva implicat în lupta anti-Covid, fie că informația va fi transmisă mai departe de tine și de către ceilalți la care ea ajunge, simpla ta distribuire poate salva vieți și ne poate aduce cu un pas mai aproape de viața obișnuită.

Așadar, poți apela la Autonom pentru închirierea gratuită a unuia sau a mai multor autovehicule, pentru transport de persoane sau marfă, echipamente etc. Astfel, fie că-ți dorești să donezi cele necesare oamenilor din linia întâi, fie să oferi ajutor de orice formă celor care sunt neputincioși sau aflați în izolare, tot ce trebuie să faci e să suni la numărul de telefon +40 747 277 610 sau să-i contactezi electronic, pe adresa de email help@autonom.ro . Cei de la Autonom dețin peste 33 de sedii în România, Serbia și Ungaria, cu mașini de închiriat de ultimă generație.

90231851_2783507098352970_4510965809815748608_o

Mașinile pot fi preluate de la sediu sau trimise direct la domiciliu, pentru a evita contactul și pentru a vă menține în deplină siguranță. Toți partenerii și angajații companiei Autonom au fost atent instruiți vizavi de comportamentul responsabil. Astfel, toate mașinile oferite și preluate după închiriere sunt dezinfectate riguros, inclusiv accesoriile și documentele aferente. Totodată, personalul este dotat cu echipamente adecvate de protecție și respectă toate normele de igienă și distanțare impuse, pentru siguranța tuturor.

  • Susține dreptul la informare!

Un om bine informat este un om câștigat! Iar pentru cei ce nu au acces la informație, rămâne de datoria noastră să-i ajutăm și să-i învățăm, astfel încât să câștigăm mai mult, împreună.

Alege în primul rând să te informezi doar din surse sigure (legislație, Monitorul Oficial, Organizația Mondială a Sănătății etc.), pentru informații 100% corecte și valide.  Alege să distribui voluntar postere/brușuri/pliante informative cu măsuri de protecție, declarații pe proprie răspundere, legi, programe de funcționare ale magazinelor, cabinetelor etc. în Social Media sau persoanelor vârstnice și celor fără posibilități. Poți printa aceste foi acasă sau la lucru, să le împarți pe la casele nevoiașilor sau la apartamentele din scara blocului, fie să le lipești la avizier. Uite, poți distribui inclusiv datele de contact Autonom și informația conform căreia oferă mașini gratuite spre închiriere timp de trei luni, tuturor celor care au grijă. Eu am făcut-o deja! Tu?

Alege să nu fii indiferent, să susții cauzele care te reprezintă și să dai informația mai departe! Împreună putem face lumea un loc mai bun!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020.

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s