Dacă aș fi un lebărvurst…

Uneori sunt mai ceva ca o ceapă concentrată (de nu ți se mai opresc ochii din lăcrimat), o moară hodorogită sau mi se mai spune că aș fi un cârnat (adică genul ăla de om care știe unde să lovească cu cuvinte usturătoare). Cum ar fi dacă aș fi un lebărvurst?

Vreau să fiu și genul ăsta de carnat numit lebăr sau caltaboș ardelenesc. Tu poți să-mi zici cum vrei, doar să-ți ajung la suflet, să nu mai fiu ca poama acră. Poate nici așa nu aș fi pe placul tuturor. Nici acum nu sunt. Dar știi că nu-i poți mulțumi pe toți. Până și vulpea care nu ajunge la struguri o să spună că sunt acri. Poate cineva m-ar aprecia mai mult ca lebăr sau poate că nu. Poate că aș fi o delicatesă la masa unui rege.

caltabos-ardelenesc

Rămâne totuși o întrebare de genul „Ce ar fi, dacă aș fi…?”. Dar răspunsul îl vom afla când o zbura porcul. Ghinion, căci asta e posibil să nu se întample niciodată! Vom vedea…

Dar să revenim la oile noastre… O oaie, două oi … heeei Macarena!

Lebărul din mine n-ar vrea să coste mult. În marketing nu poți lua pielea de pe om cu astfel de produse, dar trebuie să-i faci să vrea de bună voie și nesiliți de nimeni să ți-o dăruiască. Altfel nu ar fi vânzări și nici profit.  Unii aleagă după produsul în sine, alții după marcă sau aleg să cumpere produsul pentru imaginea vedetelor care îi fac reclamă. Ce-i drept, mi-am ales o imagine pe masură și cel mai potrivit partener media, care să împraștie vorba despre noua creație.

Ca imagine a produsului am ales cel mai gurmand dintre gurmanzi, cel mai rotunjor, un M-I-N-U-N-A-T partener SuperBlog. Are forme, are haz, are capacitate bună de stocare (din dotare, deci nu-i trebuie RAM îl plus). Se potrivește perfect!

Vreau afișe cu mine (ca lebărvurst) în toată țara! Pâi nu trebuie să mă promovez și eu?Așa că aș lua acest blogger partener și i-aș plasa figura într-un chenar, în cea mai reprezentativă ipostază. Vizualizez un afiș de sărbătoare: la ceas de subseară, personajul nostru e așezat lângă o masă festivă cu pască, drob, puțin moleșit după încondeiere, cu un nasture sărit de la camașa înflorată și evident, cu un lebăr în mână din care mușcă cu poftă. Pe fundal mai adăugăm câțiva clovni, ca viitorii clienți să se convingă că acest blogger partener se distrează de minune în compania unui astfel de lebăr. Și care-i fericirea adevarată dacă nu aia de trece prin stomac? Unii zic da, alții ba…

Parcă mi-l imaginez cum se dă într-un leagan, dezamăgit, ușor umezit de ploaie, cu a sa eșarfă bătută de vânt, în timp ce se evidențiază buza mușcată de ciuda că i s-a terminat porția.

Nu-i posibil a etira un lebăr, dar mi-aș dori ca producatorul să mă pună în vânzare drept cel mai generos și cel mai lung lebăr posibil, astfel încât să se sature întreaga familie și toți prietenii tăi.

Pentru o campanie de succes este necesară și puțină inovație. Ceva trebuie să fie diferit față de lebarul din comerț sau față de cel pe care îl fac batrânii. O prima idee ar fi un nume și un ambalaj mai sofisticat. Dar dacă asta n-ar fi o schimbare care să impresioneze prea mult, m-am gândit să fac o combinație atipică, să propun o rețetă nouă care să impresioneze după prima încercare. Ce-ai zice dacă aș fi un lebăr cu umplutură de șuncă presatăsau dacă aș avea un carnat afumat la mijloc?

Să-i lăsăm și pe Emil să zică ceva, o idee, până nu-mi umple frigiderul cu vrute și nevrute. La urma urmei, el este cel care va ști să mă reprezinte cel mai bine. Și dacă treaba o să fie bună, poate o să mă placă și O Pisică Neagră.

Hop, poc, poloboc! 

Și-am încălecat pe-o șa,

Și ți-am spus povestea mea.

Dacă-oi fi lebăr vreodată,

O să știe țara toată.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2017.

 

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Esti sigura ca vrei sa ma dau in leagan? Adica, reformulez: unde gasesti tu un leagan care sa ma suporte. Fizic vorbind, nu din alt punct de vedere! :))

  Apreciază

  1. aleksuta spune:

   Cand iti doresti ceva cu adevarat se gaseste si daca nu, se inventeaza. :))

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s