Certificatul energetic revine în misiunea “CASA”

on

Atunci când proprietarul anonim a decis să-și vândă apartamentul, a apărut un doritor misterios plin de oarece “pretenții”. Că-i vorba de o cucoana mofturoasă, că este un agent de poliție, încă nu se știe. Cert este că spionul cu nume de cod “Certificat energetic” a reapărut la știri, pe pancardele publicitare din centrul orașului, la metrou, efectiv peste tot.  Întreaga populație s-a mobilizat pentru a-l găsi pe misteriosul spion și cea mai cea dintre toate cerințele cumpărătorului, a fost de a-l desconspira pe “Certificatul energetic” și de a-l preda pe mâinile sale, înainte de orice formalitate propriu-zisă.

Toată lumea îl căuta în disperare pe acest spion misterios. Au dat însă doar de multe sosii, însă niciuna nu era ca el. Atunci când populația se aștepta mai puțin, acesta aparea si facea minunea cu pricina, căreia a fost și destinat, de se rezolvau toate probleme existențiale în materie de vânzari-achiziții de locuințe și performanțe energetice ridicate. Performanța energetică oferă siguranță și confort proprietarilor. Unii cred că spionul nostru e o nouă versiune a lui Spiderman, alții ajung la concluzia că în 2017 spionul acesta nu e unul întocmai tradițional, dar la fel de existențial precum internetul pentru populație, precum Facebook-ul pentru adolescenți.

logo_Avizez.jpg

După cercetările amanunțite ale poliției, s-a ajuns la concluzia că în spatele spionului se afla o adevarată organizație națională de top, numită Enermed Impex SRL. Spionul nostru nu lucrează împreună cu candidați aleși întâmplător, cu arme albe, ci este extrem de discret și bine antrenat, termoviziunea energetică fiind cel mai de preț atuu. Ciudat este faptul că imediat ce se dă de veste că ar fi nevoie de el, treaba e gata în doar 4-24 ore. Spionul acționeaza oriunde pe teritoriul României și nici nu știi când el și tovarășul său de sulflet, mâna cea dreaptă, auditorul energetic, apar prin preajmă să-ți ofere răspunsuri și soluții la întâmplarile cu și despre clădiri.

 

De ce cumpărătorul are nevoie disperată de spionul aka “Certificat energetic”? Mofturi?

Pentru început, legea pune mare preț pe existența acestui spion și pe ajutoarele sale. Mai apoi, trebuie să știi că indiferent de tipul clădirii (blocuri, restaurante, instituții publice cu impact asupra populației – exemplu spitale), spionul nostru ne oferă o analiză detaliată a clădirii aflată în procesul de închiriere sau vânzare  –  cumpărare. Binențeles, primim și un document care să ateste rezultatele aferente.

Totodată, în funcție de diagnosticul pe care îl stabilește acest agent-spion, numit performanță energetică, ne putem da seama dacă condițiile în care trăim/am trăit//vom trăi sunt propice și corespunzătoare pentru confortul și siguranța proprietarilor sau a populației, în cazul clădirilor pentru public).

988895_833496503400959_2756824847020533454_n

Spionul nostru nu doar că poate influența calitatea și competitivitatea unei clădiri pe piața imobiliară, aflând astfel ce schimbări trebuie aduse căminului nostru, însă poate influența și prețul la vânzare sau închiriere a spațiului. Uneori poate rezulta că imobilul are o performanță energetică extrem de scăzută (G), indicată de o termografie în construcții, serviciu pus la dispoziție tot de organizația pentru care lucrează spionul nostru. Atunci când imobilul are această performanță foarte mică, lucrarile de restaurare pot avea un impact benefic semnificativ. Putem realiza numeroase renovări acolo unde este cazul, pentru a crește performanța energetică a clădirii până la un nivel mai ridicat sau până la maximul disponibil (clasaA). Termografia/termoviziunea ne indică toate locurile cu probleme.

certificat-energetic-cladiri-oradea.jpgSursa: ecerificate.ro

Dupa îndelungi căutări, autoritățile au renunțat la urmăririle “penale” și au decis că spionul nostru merită o distincție specială pentru profesionalismul său și pentru modul de soluționare al problemelor. Ca prin urmare, în cinstea sa, au pus în vigoare Ordonanța 13//2016 și Legea 376/2005, ce prevede obligativitatea procedurilor de a deține un astfel de “spion”. Dacă nu există și nu se face rost de unul, autoritățile competente vor fi încântate să-ți “dăruiască” o amendă kilometric de “dulce”. Totuși, eu sunt de părere că nimic nu e mai dulce ca mierea, iar certificatul energetic are prea multe avantaje ca să-l ocolim. Nu-i așa?

Mai știți zicala aceea despre bătrâni? Este vizat și personajul nostru. Așa că … dacă n-ai un certificat energetic, să-ți cumperi unul!

certificat-energetic-simpluSursa: certificatulmeu.ro

 Vânzătorul anonim a reușit în cele din urmă să ia legatura cu Enermed Impex SRL și cu spionul nostru, aflată la un apel telefonic distanță. Certificatul energetic a fost invitat să participe la întâlnirea dintre cei doi “afaceriști” misteriosi și a deslușit cu succes chichițele proiectului aflat în desfășurare.

S-a dovedit faptul că certificatul energetic nu este în sine o persoană, ci un document esențial cu o valabilitate de 10 ani, care ne ajută să avem o viață mai liniștită, mai confortabilă și un nivel de trai mai sănatos.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2017.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s